Välkommen gäst!

  [ Logga in  ]

Skip Navigation LinksStartsida > Program > Visa programlista

Visa alla program

 


Målgrupp
Programtyp
Visar alla 7 program.
  1   
Program med pedagog

Visning och verkstad. Många konstnärer målar bilder och gör skulpturer som föreställer djur. Vi går på "safari" i vår utställning och kollar vad vi hittar för djur. Efter safarin provar vi att måla av djuren vi sett! Visning och verkstad ca 1,5 tim.

Program med pedagog

Visning, filosofiska samtal och verkstad. Vi tittar på konstverk i utställningen Abstrakt - Reflexioner från samlingen och samtalar om former och färger. Vilken geometrisk form har en potatis? Hur kommer det sig att vi ser färg? Efter visning och sa

Program med pedagog

I konstens och formgivningen finns många exempel på konstnärer och formgivare som återanvänt olika material och skapat nya verk av gamla saker, ”ready-mades”.

Program med pedagog

Har din arbetsgrupp en videokamera som ni vill ha mer glädje av? Under ett pass får du ett handgripligt användningstips och genomgång av kameran för att göra animation med din grupp.

Program med pedagog

Västerås Konstmuseum: Filmen Elixir tar på ett ironiskt sätt upp fördomar och rasism. Den är en utmärkt utgångspunkt för arbete om våra värderingar. Efter filmvisningen fortsätter vi efterarbetet i form av värderingsövningar och samtal/filmanalys.

Program med pedagog

Utifrån utställningen Kommentarer undersöker vi kroppen från genusperspektiv. Eleverna får i uppgift att måla tjej- respektive killkroppar i kill- och tjejgrupper som möjliggör en diskussion om roller, schablonbilder, olikheter och ideal eleverna em

Program med pedagog

En vandring till några offentliga konstverk med start från Konstmuseet.

  1